Kezdőlap (Limfóma)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Limfóma


 

Limfóma

Betegségek  Limfogranuloma  Lipoma

Limfóma: A leghatékonyabban gyógyítható rák
Keveseket sújt a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, ezért a nem közvetlenül érintetteken kívül, a lakosság körében nem sok szó esik a limfóma nevű vérképzőszervi kórról.


, a rejtőzködő betegség
1 . oldal
A non-Hodgkin - Tünetek - Kezelés ...

A limfóma a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés. A nyiroksejtek, más néven limfociták rosszindulatú átalakulásának következtében a nyirokcsomók, a lép, de más szervek megnagyobbodásához, megbetegedéséhez vezet.

A , a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, eredményesen kezelhető betegség, ennek ellenére sajnos sokan későn, előrehaladott állapotban kerülnek szakorvoshoz, így gyógyulási esélyeik is jelentősen csökkenek.

A "limfóma" jelentése: A nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés.

, nyirokcsomó, daganat, rák, hematológia
A non-Hodgkin k csoportja az előzőkben elmondottaknak megfelelően egy sokféle kórképet magában foglaló kategória.

Limfóma: a leggyakoribb felnőttkori leukémia
A 'rejtőzködő betegségnek' is nevezett limfóma még ma is azok közé a daganatos megbetegedések közé tartozik, amelyekről az emberek viszonylag keveset tudnak. ...

A felismerése
A jelenlétére számos tünet és panasz felhívhatja a figyelmet.

A limfóma a nyirokszövet daganatos megbetegedése, a nyirokszövet sejtjeinek, a limfocitáknak a rosszindulatú elszaporodása és ezzel párhuzamosan a normális működésű sejtek elnyomása.

A egy rosszindulatú daganatos megbetegedés, mely a nyirokrendszer sejtjeiből - a limfocitákból - indul ki. A kór eredményeképpen a lép, a szervezet nyirokcsomói, esetleg más szervek megnagyobbodnak és megbetegednek.

Non-Hodgkin limfóma

A non-Hodgkin limfómás elváltozások rosszindulatúsága (malignitása) és kezelési következményei szerint megkülönböztetünk alacsony malignitású (38 %), közepes malignitású (40 %), ...

Egyéb öröklött vagy szerzett immunhiányos állapotok is növelik a előfordulásának valószínűségét: gyakoribbak a nyirokszervi rosszindulatú daganatok csontvelő- vagy egyéb szervátültetés után.

Limfóma 1
Album: Betegségek
Gyógytorna cikkeinkből
A mellkaskimeneti szindróma
Tükörterápia a fantomfájdalmak ellen
A balett árnyékos oldalán
A Brunkow-módszer
Egyensúlyban önmagunkkal
Szorgalmasan, derekasan!
Ritkább csontok? Sűrűbb torna! ...


A a nyirokrendszer sejtjeit, a fehérvérsejteket, vagy más néven limfocitákat érintő betegség.

Limfóma (Lymphoma)
A limfóma a nyirokszövet daganata. Lehet Hodgkin-kór vagy non-Hodgkin limfóma.
Lásd ...


lymphoma
A a nyirokszövet daganata, a limfociták (-sejtek) túlszaporodnak és rosszindulatúvá (malignant) válnak és kiszorítják a normális működésű sejteket.
Lipoma
lypoma ...

Hodgkin limfóma - lásd: Hodgkin betegség.
Hoffa betegség - Hoffa's disease, (bővebben)
holdascsont - os lunatum, lunate bone ...

fogak sejt kötőszövet tejcsorgás gombamérgzés szakemberhiány betegség idegentest sérülés hasüreg vérnyomás idősek rovar marfan szindróma gyümölcskúra kínai köpölyözés vízi baleset gyógyíthatatlan stresszor DMF pisilés érzéstelenítés izom ...

A limfóma a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés. Rejtőzködő természetéből adódóan meglehetősen nehéz a felismerése, hiszen nincsenek jellegzetes tünetei. Olyan panaszokat vált ki, amelyek számos más betegségre utalhatnak.

A típustól függően reagál a kezelésre. Vannak egészen lassan progrediáló formák is, mások hamar szétterjednek a szervezetben kezelés nélkül. Szövődményként a fertőzések, autoimmun hemolitikus anémia említendők.
1 találat (1 oldal)
1 ...

A Limfóma Világnapon, szerdán előadások, személyes konzultáció, kiállítás és orvos-betegtalálkozó is várja az érdeklődőket Budapesten.
Tovább... »
Fizioterápia világnap ...

A a nyirokcsomókban lakó fehérvérsejtek daganata. Előfordul AIDS nélkül is, de akkor csak a nyirokcsomókban jelentkezik a betegség, esetleg később beterjed a májba, lépbe.

Mivel a limfóma megjelenhet a vérben és a csontvelőben is, egyes tüneteket az alacsony vörösvértest-, fehérvérsejt- vagy vérlemezkeszám okozhat.

Burkitt
Az Epstein-Barr vírus által okozott rosszindulatú daganat, mely leggyakrabban az állkapocs-csontban, a petefészkekben és a nyirokcsomókban jelentkezik. Afrikában gyakori.
C ...

Indolens limfóma I. és II. stádiumában a választandó kezelési mód az érintett nyirokcsomó vagy szövet besugárzása. III. és IV.

A Hodgkin- fontos jellemzője, hogy általában egy nyirokcsomó-csoportban kezdődik, gyakran a fej-nyakon, ritkábban a hónaljban vagy az ágyéki területen.

A szegedi limfóma klub tavaszi programjai
A dohányzás butítja a férfiakat
Szentmise a Betegek Világnapján ...

Leukémia és gyermekkorban
A leukémia a fehérvérsejtek számának rohamos emelkedésével és abnormális sejtalakok megjelenésével járó betegség, amikor a fehérvérsejtek nem képesek ellátni szokásos feladatukat a fertőzések leküzdésében ...

a limfóma a nyirokcsomó betegsége,
a melanóma a melanocitákból,
a szarkóma a kötőszövetekből,
a teratóma a magzati sejtekből,
a glióma az agy sejtjeiből indul ki,
a szeminóma a here daganata.

Világnap Mit sportoljon gyermekünk? Ismételt támadások Harcos mandulák Hogyan csináljam? Az idős is mozoghat Kényelmesen ülsz?

Az idült gasztritisz, a gyomor- és nyombélfekély, a gyomor MALT (mucosa-associated lymphoid tissue) limfóma és a gyomorrák kóroki tényezőjeként ismertté vált Helicobacter pylori baktérium világszerte elterjedt.

A sort a máj, a méhnyak- a gégerákkal lehet folytatni, majd a hólyagrák és a Non-Hodgkin , a leukémiás, prosztata- és hererákos megbetegedések következnek.

Egyrészt, mert a fiatal, 15-35 éves férfiak leggyakoribb nem hematológiai eredetű rosszindulatú daganata (Haematologiai, azaz vérsejt eredetű rosszindulatú daganat például a limfóma ("nyirokrák") vagy a leukémia ("fehérvérűség"), ...

Szeretettel várjuk a klub, Agydaganatosok klubja, Férfi klub, Kézműves klub, Fakanál klub tagjait 2008. december 18-án, csütörtökön, a 15 órától kezdődő közös klubkarácsonyunkra.

A kezeletlen lisztérzékenység növeli a bélfalban a rosszindulatú nyirokdaganat ([limfóma]?) kockázatát.
A lisztérzékenység megjelenése előtt és után is kialakulhat a cukorbetegség.

-Feltétlenül indokolt kezelni:
Bizonyítottan igazolt H.pylori pozitív gyomor- és nyombélfekély esetén
H.pylori pozitív, alacsony malignitású gyomor MALT esetén
Súlyos gyomorhurutban ...

Náluk félévente célszerű a nyálmirigy ultrahangos vizsgálata is. Ezekből a nyálmirigyekből ugyanis gyakran indulhat ki Non-Hodgkin limfóma, mely betegségcsoport nem jóindulatú, de a korai kezeléssel sok esetben teljesen meggyógyítható.

A kőszénkátrány alapú, azaz fekete és barna hajfestékek használói különféle megbetegedéseknek, például nem-Hodgkin kockázatának teszik ki magukat.

gyulladásos betegség, melynek oka az egyes gabonafélékben (búza, árpa, rozs) található glutén nevű fehérje-összetevővel szembeni túlérzékenység. Hajlamosít az egyébként rendkívül ritka vékonybél-daganatok kialakulására (adenokarcinóma és limfóma).

Itt az anyajegyszűrés szezonja
Óraátállítás
vitorlás kirándulás
A csók jót tesz az egészségnek
Mi okozhat hajhullást?
Világnap
Kánikulával búcsúzik a nyár
A gyomortáji fájdalom
A szellemi frissesség megőrzésének titka ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Daganatok, Tüdőrák, Melanoma, Kemoterápia

Betegségek  Limfogranuloma  Lipoma

 
RSS Mobile